De Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie hoopt dat Metro-columniste #Ebru #Umar alsnog wordt vervolgd voor het discrimineren van moslims.

De stichting had aangifte gedaan, maar deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie de columniste niet vervolgt. Umar haalde vorig jaar hard uit in haar column in dagblad #Metro, nadat ze in #Turkije was opgepakt vanwege tweets over president #Erdogan.

Ze vergeleek Turkse Nederlanders die in Turkije aangifte tegen haar hadden gedaan met NSB’ers. Volgens het OM is dat niet strafbaar, omdat een columnist vrijheid van meningsuiting heeft.

Verder schreef Umar, nadat haar telefoon was gestolen door zogezegd Marokkaanse jongeren: “Ik haat jullie moslimbroeders en zusters ook” en “Tyfushekel aan ‘moslims’, vooral de ‘vrome’ soort”. Die tweets kunnen volgens het OM als beledigend worden ervaren, maar zijn evenmin strafbaar omdat Umar een bepaalde groep aanspreekt en niet alle moslims.

Het getuigt van een zeer beperkt inlevingsvermogen dat het Openbaar Ministerie tot de conclusie komt dat de haatzaaierij van Umar als beledigend kan worden ervaren. Wat zou er gebeuren als een columnist hetzelfde zou schrijven, maar het woord Moslims zou vervangen door joden?

Lees hier meer: http://nos.nl/artikel/2180444-nieuwe-poging-om-columniste-umar-voor-de-rechter-te-krijgen.html

Comments

comments

DELEN