De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft zaterdag gezegd dat Nederland hem of andere Turkse politici er niet van kan weerhouden campagne te voeren voor een referendum over een uitbreiding van de macht van de Turkse president Tayyip Erdogan.

 ”Wij gaan waarheen wij willen en praten met onze staatsburgers”, zei Cavusoglu volgens het staatspersbureau Anadolu zaterdag op een bijeenkomst in de zuidelijke provincie Antalya.

”Ze zeggen: ‘U kunt geen bijeenkomst houden in het openbaar’. Hoezo kunnen wij dat niet?” zei Cavusoglu. ”Waar is de democratie of de vrijheid van meningsuiting, waarvan jullie zeggen ons er iets over te willen leren? Hoe zit het met de vrijheid van vergadering?”, zo vraagt de Turkse minister zich af.

“Wij gaan waar we willen om onze staatsburgers te ontmoeten”, aldus Cavusoglu.

Cavusoglu wil op 11 maart naar Rotterdam komen, om steun te zoeken voor wijzigingen van de grondwet die president Recep Tayyip Erdogan meer macht geven. Een referendum daarover vindt plaats op 16 april.

Lees hier verder: http://www.nu.nl/binnenland/4513857/nederland-kan-campagne-voerende-turkse-politici-niet-tegenhouden.html

Comments

comments

DELEN