Recent hebben wij afscheid genomen van onze broeder Muhammad Ali, waarbij zelfs rechts Amerika treurig leek vanwege zijn dood. Alhoewel hun standpunten en agenda tegenstrijdig is met waar Muhammad Ali voor stond. Iedereen buitelde over elkaar heen om uitspraken te kunnen doen omtrent zijn carrière, leven en overlijden. The champ, een door velen geliefde moslim, is niet meer. Het is noemenswaardig te vermelden dat ook zijn tegenstanders hem respecteerden vanwege zijn principes.

Nu echter is dit nieuws overschaduwd door wat een in Amerika geboren homoseksuele man heeft gedaan in Orlando, de schietpartij in een nachtclub. Er worden op allerlei manieren suggestief nieuws gebracht waaronder dat de nadruk gelegd word op dat de dader Afghaan en dus moslim zou zijn, en dat dit gedaan is in naam van ISIS en dus Islam. Echter zoals bleek was deze man een Amerikaan en homofiel, iets waar bijna niet over gesproken word. Ook dat de slachtoffers homoseksuelen waren blijkt voor de media zwaarder te wegen dan als het heteroseksuele slachtoffers waren. Echter bleek later dat Mateen vaak zat in deze kring verkeerde en een bekend gegeven is dat mass-shootings vaker plaatsvinden op de voor de dader bekende plekken. Nu is het echter niet zo dat een ‘verwarde homoseksuele man burgers doodde’ maar word dit verteld als een gerichte actie van een moslim jegens homoseksuelen. De nadrukkelijke link naar Islam en moslims is weer gemaakt waarbij vele moslims in de VS zich tegen deze daad hebben uitgesproken en zich er van gedistantieerd hebben. Echter als we de zaken zouden omdraaien dan zouden de Amerikaanse homoseksuelen zich van deze daad moeten distancieren omdat de dader een Amerikaanse homoseksueel was. Echter word dit niet verwacht, nee dit incident word aangegrepen om Islam en moslims te attaqueren en hen te pushen richting homoacceptatie terwijl Islam hier duidelijk over is, net zo duidelijk als over eigen rechter spelen. Ware het niet dat dit geen eigen rechter spelen actie was daar de dader dit hoogst waarschijnlijk uit frustratie heeft gedaan. De media proberen dit te verkopen als frustratie vanwege zijn geaardheid en dus wederom de schuld van Islam maar deze meneer heeft jarenlang in dit soort kringen verkeerd en de FBI heeft verklaard dat de man naar herhaaldelijke pogingen om hem hiertoe te lokken niet ontvankelijk bleek voor militant gedachtegoed. Verder heeft zijn ex-vrouw verklaard dat hij psychische problemen had en bipolair/schizofreen was, en agressief en gewelddadig was.

Blijkt wederom dat etniciteit en religieuze achtergrond bepalen wie verward en wie terrorist is, en dit is nu ook voor vele niet-moslims duidelijk.

Betreffende het verslag van het telefoongesprek van Mateen naar het Amerikaanse alarmnummer 911, dit is geen audio maar een uitgetypt verslag van hoe het telefoongesprek plaatsgevonden zou hebben, en dit is vaag. Volgens dit verslag zwoer hij trouw aan ISIS en Hezbollah, een vreemd gegeven buiten dat dit niet te verifiëren is. Ook zou ISIS deze actie opgeëist hebben, dit zegt niet veel daar ISIS zonder bewijs aan veel zaken gelinkt kan worden en ISIS vaker lukraak zaken heeft opgeëist.

“Zij plotten en plannen, en Allah plant eveneens; maar Allah is de beste Planner” (VBK soera Al Anfaal, vers 30).

Hamza Abu Esma

Comments

comments

DELEN