Uit onderzoek van ‘the Institute for Social Policy and Understanding think tank’ blijkt dat Moslims in #Amerika een sterke voorkeur hebben voor de Democratische Partij. Hilary #Clinton ontvangt hierbij de meeste steun, dit ten nadele van Bernie #Sanders, tevens een nominatiekandidaat van de Democratische Partij.

Het is op z’n zachts gezegd vreemd dat Moslims überhaupt denken dat enige participatie in de democratie ten voordele zal zijn voor de Moslimgemeenschap. In de recente geschiedenis hebben wij immers gezien hoe de presidenten George W. #Bush en Barack #Obama zich opstelden tegenover de Moslims in de Moslimlanden.

De invasie van Irak en Afghanistan met als gevolg miljoenen onschuldige slachtoffers, de drones in Jemen en Pakistan waarbij zelfs Amerikaanse burgers (Anwar al-Awlaki en diens zoon (rha)) zijn vermoord zonder een duidelijke aanklacht, de steun voor de tirannieke leiders in de Moslimlanden, lijken de Moslims niet mee te nemen in hun besluit. Interessant om hierbij te vermelden is dat George W. Bush een Republikein is en Barack Obama een Democraat.

Los van het feit dat de recente geschiedenis ons leert dat participatie in het democratisch stelsel de Moslims nimmer zal baten, is het volgens het Goddelijk Oordeel niet toegestaan om te participeren in het democratisch stelsel daar het in conflict is met fundamentele concepten van Islam. Velen halen echter aan dat het participeren wel moet gezien er geen ander alternatief is. Broeder Abdullah Imamoglu heeft daar een gepast antwoord op.

Wij vragen Allah (swt) om de Moslims te voorzien van een Islamitisch politiek bewustzijn en vragen Allah (swt) de Moslims te behoeden voor de verderfelijkheid van de democratie.

Bron: 5Pillars

Comments

comments

DELEN