Ex- marinier Ted Hakey bezocht vorige week de Moskee in Connecticut om zijn excuses aan te bieden. Hij schoot maanden terug zijn pistool en geweer leeg op de Moskee vlakbij zijn woning.

Op zijn Facebookpagina stonden verschillende anti-islam uitspraken en gaf hij in een van de berichten aan de moskeegangers een tijdlang in de gaten te houden. In een andere post vraagt hij zich af of ‘het jachtseizoen op de Moslims al is begonnen, want ik woon in een gebied met veel prooien’.

In mei staat Hakey terecht voor het beschadigen van religieus eigendom. Er hangt hem een gevangenisstraf van 14 maanden boven het hoofd.

In een interview met de lokale krant geeft Hakey aan overweldigd te zijn door de wijze waarop hij is ontvangen in de Moskee en verrast is van de vele bedankjes die hij heeft gekregen van Moslims over de hele wereld, vanwege de aangeboden excuses voor zijn daad.

Verder zegt hij al die jaren als buurman in angst te hebben geleefd en dat dit gevoed was door onwetendheid.

Een mooi bericht. Doordat uitingen van Islamofobisch geweld steeds verder toenemen, zien we met dit overduidelijke voorbeeld dat deze haatuitingen worden omgeven door onwetendheid. De publieke opinie speelt hier sluw op in en gebruikt deze onwetendheid ten behoeve van hun eigen hypocriete plannen: het zwartmaken van Moslims en de Islam om mensen weghouden van de Waarheid.

Moge Allah (swt) ons allen hiertegen beschermen en ons leiden naar Zijn rechte pad.

 

Bron

Comments

comments

DELEN