Het NOS Journaal besteedde vanochtend aandacht aan de protesten in Indonesië. De NOS spreekt over 150.000 tot 200.000 demonstranten die vandaag bijeen zijn gekomen bij het nationale monument in Jakarta. Een verslaggever noemt het intimidatie en machtsvertoon. Daarnaast zou de christelijke gouverneur van Jakarta slechts de Koran geciteerd hebben en dit zou volgens de moslims godslastering zijn. Ook zou volgens de verslaggever door demonstranten worden geclaimd dat ze slechts voor een gebed voor de vrede bijeen zijn gekomen, maar dat ze in werkelijkheid intimideren.

Nu even de werkelijkheid:

-Moslims vanuit verschillende eilanden hebben zich in Jakarta verzameld. Volgens de moslims ‘on the ground’ zijn er ongeveer 3 miljoen mensen op de been. De NOS tracht met de geringe aantallen (eerder werd er over duizenden gesproken) de heersende sentimenten te bagatelliseren, vanwege de invloed op de publieke opinie.

-De moslims zijn niet ontsteld omdat de gouverneur louter de Koran heeft geciteerd, maar omdat hij specifiek vers 51 van Soera al-Maaidah heeft aangegrepen om de moslims op de hak te nemen.

-Dit is geen intimidatie of machtsvertoon, maar het waarborgen van de Islamitische identiteit. De moslims beroepen zich op Islam wanneer zij eisen dat het vers wordt geïmplementeerd, welke stelt dat enkel het Islamitisch regeersysteem mag worden geïmplementeerd.

-De moslims kwamen ook samen bij een gebed, aangezien het vandaag vrijdag is en het vrijdaggebed gezamenlijk wordt verricht.

-De nadruk op ‘christelijke’ gouverneur is om de indruk te wekken dat de christenen worden vervolgd en onder druk staan. Het ND (Nederlands Dagblad) wekte deze indruk al eerder in een artikel.

Deze protesten hebben invloed en laten zien dat de moslims in Indonesië geen makke schapen zijn die zich naar de slachtbank laten leiden, noch dat zij zwijgen bij het ontheiligen van de Koran. Zij zwaaien vol trots met de Islamitische vlag en de Takbier is veelvuldig hoorbaar. Dit zijn sentimenten die de mainstream media maar al te graag verdoezelt.

Comments

comments

DELEN