Mohammed Sikandar, een 31-jarige man en vader van drie kinderen, heeft recent een baby gered toen hij met zijn familie in het centrum van Manchester aan het winkelen was. Hij hoorde een vrouw in een Primark-keten schreeuwen terwijl haar baby onwel werd. Al snel merkte hij op dat de baby bleek zag en niet goed ademde. Terwijl omstaanders in paniek waren en begonnen te huilen, behield hij zijn kalmte en voerde hij een mondreanimatie uit waarna de baby terug normaal begon te ademen. Vervolgens legde hij haar in een stabiele zijligging totdat de ambulance arriveerde om de baby naar het ziekenhuis te brengen voor verdere verzorging.

De man verklaarde achteraf dat hij puur instinctief handelde en het als vader van drie kinderen normaal vond dat hij direct te hulp snelde. Hij volgde enkele jaren geleden een basiscursus EHBO en hierdoor kon hij met de wil van Allah (swt) het baby’tje dus ter plekke redden. Hij onderstreepte het belang aan van deze basiscursus en hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze volgen zodat men weet hoe op te treden bij dergelijke situaties. Mohammed hoopt nu opnieuw in contact te komen met de familie, die hem ontzettend dankbaar waren, om te zien hoe het gesteld is met het meisje.

Een inspirerend verhaal van een voorbeeldige man. Moge Allah (swt) deze broeder belonen met het allerbeste in deze wereld en het hiernamaals.

Link naar het artikel: http://5pillarsuk.com/2016/03/19/muslim-hero-saves-babys-life-while-shopping-in-primark/

Comments

comments

DELEN