Gisteren is journalist Fayçal Cheffou uit Brussel onterecht opgepakt geweest door de politie op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Zaventem. Ondertussen is hij vrijgelaten door het gerecht omdat hij onschuldig is bewezen, maar hij heeft ten gevolge hiervan wel mentale schade opgelopen. Zijn foto ging namelijk heel snel rond waardoor hij werd beschouwd als de derde aanslagpleger. Een stigma waarvan hij mogelijk nog langer hinder kan ondervinden.

Kennelijk vond de media het de juiste beslissing om zijn foto meteen te verspreiden, nog voor zijn eventuele schuld werd aangetoond en bevestigd. Dit bewijst alweer de valse wijze van berichtgeving wanneer het moslims betreft. Stigmatisering en demonisering lijken de norm in plaats van verificatie en waarheidsvinding. Wat met het principe ‘onschuldig tot het tegendeel is bewezen’? Of geldt dit enkel voor de blanke man en zijn moslims gecategoriseerd onder een aangepast adagium ‘schuldig tot het tegendeel is bewezen’?

Hoewel het onderhand geen verrassing is dat de media dubbele standaarden hanteert in haar berichtgeving, dienen de moslims dit nooit te accepteren. Het is al langer duidelijk dat de mainstream media niet onafhankelijk opereren, maar juist een politieke agenda dient om een publieke opinie te vormen tegen de islam. Daarom is het van wezenlijk belang dat de moslimgemeenschap alternatieve mediakanalen binnen de Oemma steunt om de feiten correct weer te geven, de belangen van de moslims te behartigen en een constructief islamitisch discours te presenteren.

Link naar het artikel: http://nieuws.vtm.be/binnenland/184603-terreurverdachte-faycal-c-vrijgelaten

Comments

comments

DELEN