Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat een Moslima van 15 vorige week in Den Haag is opgepakt zonder verdenking. Nietsvermoedend liep het meisje buiten na een sollicitatiegesprek en wilde ze haar moeder bellen, toen plots haar mobiele telefoon werd weggerukt. Uit het niets pakte een ‪#‎agent‬ in burger haar toestel af en rende ermee weg. Vervolgens werd ze door andere wetsdienaren meegenomen naar het bureau aan de ‪#‎Hoefkade‬ en opgesloten in een kamer. Haar hand is zwaar gekneusd geraakt tijdens deze ‪#‎politieactie‬.

Daar werd ze ondervraagd door rechercheurs en stelden ze haar vragen over haar ‪#‎hijaab‬ en of ze geradicaliseerd was. Een aantal ondervragers maakte denigrerende opmerkingen over haar uiterlijk, kleding en geloof, aldus haar advocaat Ruperti.

Bij de Zuster thuis is de deur geforceerd en zijn er diverse apparaten meegenomen zoals laptops, een camera en mobiele telefoons. De goederen zijn tot dusver nog niet teruggeven aan de belaagde en haar familie.

Het Openbaar Ministerie bevestigt het verhoor, de doorzoeking en het feit dat ze nergens van verdacht werd. De advocaat van het meisje gaat aangifte doen. Hij beschuldigt de politie en justitie van vrijheidsberoving, mishandeling en belediging. ‘’Het is een schending van de regels en van het internationale kinderrechtenverdrag” volgens de advocaat.

Volgens het OM is de actie gedaan in een onderzoek naar een potentiële uitreiziger uit Schiedam. Hij werd dezelfde dag opgepakt omdat er werd vermoed dat hij zich wilde aansluiten bij ‪#‎IS‬. Justitie kan onder bepaalde omstandigheden doorzoekingen bij getuigen doen zegt een woordvoerster.

We hebben in het recente verleden in ‪#‎Huizen‬ al gezien hoe Moslims valselijk worden beschuldigd en wat de effecten hiervan zijn. Daar is een gezin al getraumatiseerd nadat hun kinderen uit huis werden geplaatst nadat de vader onterecht werd beschuldigd van het voorbereiden van een zelfmoordaanslag.

Wat zullen de effecten zijn van deze actie op de jonge Moslima en haar gezin?! Het zogenaamde Nederlandse anti-radicaliseringsbeleid uit zich duidelijk in een anti-Islambeleid. Onschuldige Moslims worden met harde hand opgepakt, ondervraagd en vastgezet en dat is onvoorstelbaar en ontoelaatbaar. Net zoals het buitenlands beleid keert ook het binnenlands beleid zich tegen de Moslims.

Wij bidden voor onze jonge Zuster opdat zij snel mag herstellen. En wij doen dua bij Allah swt dat Hij de Moslims veilig houdt in binnen- en buitenland.

Link naar het artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4243722/2016/02/12/Moslima-15-opgepakt-zonder-verdenking.dhtml

Comments

comments

DELEN