Enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod voor zeven moslimlanden had uitgevaardigd, is een moskee in de Amerikaanse staat Texas platgebrand.

De brand werd rond twee uur ’s ochtends opgemerkt door een werknemer in een winkel tegenover het ‘Islamic Center of Victoria’. Hij belde meteen de brandweer. De imam bekeek de bewakingsbeelden en ondervond dat het alarm inactief was en de deursloten opengebroken.

Te vroeg

De brandweer van Victoria riep collega’s uit andere steden van Texas op om te bepalen wie of wat de brand veroorzaakt heeft. Het hoofd van de moskee Shahid Hashmi kreeg van de brandweer te horen dat het momenteel nog te vroeg is om een uitspraak te doen over de oorzaak.

Volgens Mustafaa Carroll, de directeur van de Texaanse afdeling van de Raad van Amerikaanse en Islamitische Relaties (CAIR), groeit de onverdraagzaamheid tegenover moslims in Amerika. Daarnaast spreekt hij over een piek in haatincidenten, gericht op islamitische instellingen en individuen. Daarom wil hij een anti-islam motief voor het platbranden van de moskee niet uitsluiten.

Ingebroken

Het is niet de eerste keer dat lokale moskeeën geviseerd worden. Op 7 januari werd een moskee in opbouw, vlakbij Lake Travis in Austin, ook platgebrand. Op 21 januari werd er in de moskee van Shahid Hashmi ingebroken. De dieven stalen toen elektronica als laptops.

Lees hier verder: http://www.hln.be/hln/nl/39002/Donald-Trump/article/detail/3066647/2017/01/29/Moskee-in-Texas-platgebrand-na-inreisverbod-VS.dhtml

Comments

comments

DELEN