Op 30 maart 1976 werden zes Moslims doodgeschoten door een zionistische politieagent. Gisteren, 42 jaar geleden, kwamen 30.000 mensen bijeen om te protesteren tegen de zionistische bezetting en tegen de beslissing van Trump.

Er werden tenten opgezet op vijf verschillende plaatsen kortbij de hekken die de bezette gebieden scheiden. Dit met het doel om daar te blijven demonstreren gedurende zes weken, tot de ‘Nakba Dag’ op 15 mei.

Tijdens de protesten van gisteren, opende het zionistische leger vuur op de demonstranten. De Palestijnse gezondheidsambtenaren zeggen dat er hierbij zeker 17 doden en maar liefst 1.400 gewonden gevallen zijn.

Tevens delen de gezondheidsambtenaren mee dat er, naast rubberkogels en traangas, ook echte kogels werd gebruikt.

Er is zelfs sprake van dat er tanks ingezet werden. Een landbouwer die op zijn akker aan het werk was, is geraakt door artillerievuur. Hij heeft het niet overleefd.

Er zou met stenen gegooid zijn en blijkbaar was dit al genoeg om de ongewapende demonstranten te beschieten.

Het nieuws kreeg veel aandacht in de internationale media. Moslimlanden veroordeelden deze brutale actie maar verdere stappen werden er niet gezet.

Vandaag werden de 17 slachtoffers begraven en de Palestijnse autoriteiten hebben een dag van nationale rouw afgekondigd.

Comments

comments

DELEN