In Emmeloord, Flevoland, was vorige woensdag een Moslima van 14 jaar mishandeld door twee jongens omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen.

“Ik reed net over het fietspad achter de Jumbo, toen ineens twee jongens voor mij bleven fietsen. Ze waren een paar jaar ouder dan ik, ik denk 18 jaar of zo…” vertelde ze in een interview aan het AD (Algemeen Dagblad)

Terwijl de twee jongens voor haar uit fietsten, begonnen ze haar plots uit te schelden. “…’Kankermoslim’, zei de een. ‘Met je kankertheedoek op je hoofd’, zei de andere jongen. Ze noemden me een kanker-Marokkaan Mijn ouders zijn trouwens Turks…” zei ze een beetje lachend.

Pas toen een van de jongens zei dat ze haar hoofddoek af moest doen, durfde ze iets terug te zeggen, “Ik vertelde dat ze hun mond eens moesten houden, dat het genoeg was. En ja toen… Toen stopten ze direct met fietsen en duwden mij hard van mijn fiets af. Ik viel…”

Terwijl het meisje op de grond lag begonnen de jongens op haar hoofd en haar middel te schoppen tot ze uiteindelijk bewusteloos was geraakt.

“…Ik weet nog dat op een gegeven moment een vrouw met een hond voorbijliep. Ze liep door. Maar… Naja… Ze moet gezien hebben dat ik pijn had, ik lag huilend op de grond voor haar. Maar ze liep dus door, ze liep gewoon door…”

Toen ze naderhand met haar vader een aangifte had gedaan bij de politie, raakte het nieuws zo ook bij de media bekend. Op sociale media waren er (zacht uitgedrukt) minachtende reacties te lezen. Zo schreef iemand als reactie op deze gebeurtenis op Facebook,  ‘Ja, dan had ze haar hoofddoek maar af moeten zetten’.

“Waarom hebben ze het er niet over dat ze me daarvoor discrimineerden? En waarom zou ik mijn hoofddoek afzetten in dit vrije land? Op een straat waar iedereen mag komen… Dus ik ook! Ik draag die hoofddoek omdat-ie bij mij past. Zo kom ik dichter bij mijn geloof. Dat mag toch?” reageert het meisje geschokt.

Burgemeester Aucke van der Werff riep aan de daders op om zich te melden bij de politie. Hij zou met hen in gesprek willen gaan om te weten te komen wat hen bezielde.

Klik hier om de volledige interview te lezen.

Comments

comments

DELEN