In een stad ten zuiden van Mosul is een massagraf ontdekt door het Iraakse leger. Er liggen naar schatting zo’n 100 lichamen in. De slachtoffers zouden zijn onthoofd.

Het massagraf is gevonden bij de stad Hammam al-Alil, die zaterdag werd bevrijd uit handen van terreurbeweging IS. Volgens het leger heeft de massale onthoofding recent plaatsgevonden. De lijken werden gevonden op het terrein van een landbouwschool. De doden waren gevangenen van Islamitische Staat.

Lichamen onderzoeken

Volgens een generaal van het Iraakse leger is er weinig overgebleven van de lichamen. Ze zullen worden onderzocht door een forensisch team uit Bagdad, dat morgen naar de stad komt.

Het Iraakse leger is samen met Koerdische eenheden al drie weken bezig aan een opmars richting Mosul. Die stad is het laatste bolwerk in Irak dat in handen is van IS.

Inwoners als menselijk schild

In Mosul wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen. IS zou honderden inwoners gebruiken als menselijk schild om de opmars naar Mosul te stoppen. Vandaag werd nog hard gevochten met strijders van IS. Boven de stad waren de hele dag zwarte rookwolken te zien en er waren veel explosies.

Lees hier verder: https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/massagraf-vol-onthoofde-lichamen-gevonden-bij-mosul

Comments

comments

DELEN