Tienduizenden Marokkanen hebben zondag in Rabat geprotesteerd tegen een uitlating van Ban Ki-moon. De VN-chef omschreef de Westelijke Sahara als “bezet”.

De Verenigde Naties willen een oplossing vinden voor mensen die de Westelijke Sahara ontvlucht zijn, zei de VN-chef eerder deze maand. De vluchtelingen wonen soms al tientallen jaren in opvangkampen.

Volgens de Marokkaanse overheid gebruikte Ban Ki-moon bij die toezegging het woord “bezet” en dat schiet veel Marokkanen in het verkeerde keelgat.

”Dat is een serieuze aanval op de gevoelens van alle Marokkanen”, zei een gedelegeerde van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ”Deze mars toont aan dat we ons allemaal hebben verenigd in onze nationale zaak.”

In sha Allah zullen de Moslims zich in de nabije toekomst massaal verenigen voor de Islamitische zaak, om op dezelfde wijze als de Profeet (saw) te werken voor de hervestiging van de Islamitische Staat. Want het is niet enkel dit stuk woestijngrond, maar feitelijk alle landen waar de Moslims wonen, die bezet gebied zijn. Bezet door legers en leiders die aangestuurd worden door het Westen en die over lijken gaan ter voorkoming van de onvermijderlijke radicale verandering die in aantocht is.

Link naar het artikel: http://www.nu.nl/buitenland/4229704/marokkanen-boos-uitlating-ban-ki-moon.html

Comments

comments

DELEN