Een man heeft zaterdagavond een molotovcocktail tegen de gevel van de moskee in Enschede gegooid. Hij is opgepakt. Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk.

Buurtbewoners hebben de Enschedeër na zijn daad achtervolgd en de politie ingeschakeld.

De fles met brandbare vloeistof spatte uiteen tegen de gevel van de moskee. Iemand uit het gebedshuis kon de vlammen snel doven. Op het moment van het incident waren er tal van mensen in de moskee, onder wie kinderen.

Vorige week kregen diverse moskeeën in Nederland ook dreigbrieven toegestuurd. In de brieven stonden onder meer adelaars en hakenkruisen afgebeeld en de tekst “Aan alle Islamitische gebedshuizen, binnenkort hoog bezoek!! Varkens, Anti Islam, Islam is een valse en duivelse religie”.

De anti-Islamitische sentimenten, telkens weer aangewakkerd door media en poltici, resulteren dat er landelijk op steeds grotere schaal verbaal maar ook fysiek geweld wordt gepleegd ten opzichte van de Nederlandse Moslimgemeenschap. Hierom is het noodzakelijk dat we een eenheid en een front uitstralen naar buiten toe, ondanks onze eventuele meningsverschillen.

Wij zijn 1 Oemma en ons volmaakte geloof, deze nobele dien laten wij door niemand hervormen of kapot maken.

Link naar het artikel: http://nos.nl/artikel/2089698-man-opgepakt-die-molotovcocktail-naar-moskee-gooit.html

Comments

comments

DELEN