EINDHOVEN – De LPF in Eindhoven wil dat de Al Fourqaan-moskee dichtgaat. ,,Wat houdt het college nu nog tegen om de moskee in afwachting van nader onderzoek per direct te sluiten en de stichting Waqf te verbieden?, vraagt de politieke partij aan burgemeester en wethouders.

De LPF haakt maandag met raadsvragen in op berichtgeving over de komst van een omstreden Koeweitse sjeik Al-Mutairi naar de moskee in mei vorig jaar. Al-Mutairi preekte in de Al Fourqaan-moskee een dag nadat hij op een Amerikaanse lijst was gezet van terrorisme-financiers. Dit omdat hij geld inzamelt en doorsluist naar de radicale strijdgroep Jabhat al-Nusrah, actief in Syrië.

Acties

De LPF wil ook weten welke acties B en W gaan ondernemen tegen Imad Eldin Bakri Ismail, ‘waarvan onlangs wereldwijd bekend is geworden dat hij lid is van meerdere extremistische organisaties’, aldus de LPF. Bakri Ismail is mede-oprichter, directeur en penningmeester van de stichting Waqf, die de Al Fourqaan-moskee beheert. Ook treedt hij op als imam van de moskee.

Lees hier verder: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/lpf-dringt-aan-op-sluiting-al-fourqaan-moskee-eindhoven-1.6833353#.WHzSK0H2rlk.twitter

Comments

comments

DELEN