Door de aanhoudende droogte in de Hoorn van #Afrika, dreigt er #hongersnood voor 17 miljoen mensen. Dat is ook waarom Afrikaanse jongeren naar #Jemen vluchten. Voor ongeveer 12 miljoen mensen in #Somalië, #Ethiopië en #Kenia is onmiddellijk voedselhulp nodig.

Op de vlucht voor honger, droogte en vervolging komen maandelijks duizenden #vluchtelingen uit Somalië, Djibouti en Ethiopië in Jemen aan. De vluchtelingen willen niet in Jemen blijven, maar proberen door te reizen naar Saudi-Arabië.

De chaos die is veroorzaakt door de #burgeroorlog in Jemen trekt de vluchtelingen aan. Ze denken dat ze door de situatie in het land makkelijk de grens over kunnen glippen naar Saudi-Arabië. Maar het is diezelfde chaos die deze vluchtelingen zo kwetsbaar maakt. Ze worden door mensensmokkelaars uitgebuit.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) worden vluchtelingen vaak afgeperst, mishandeld en soms zelfs vermoord. Laurent de Boeck, hoofd van de migratiemissie in Jemen, zegt dat het bij aankomst al mis gaat. ”Wanneer de vluchtelingen het land in komen, worden ze opgevangen door mensensmokkelaars, die vooral op hun geld uit zijn. Ze worden gevangen gehouden totdat ze geld betalen. Als ze geen geld hebben, moeten ze familieleden bellen om geld te regelen. Terwijl ze gevangen zitten worden ze gemarteld en soms zelfs verkracht.”

Moge Allah het voor hen vergemakkelijken
Lees hier meer: http://nos.nl/artikel/2155912-liever-de-oorlog-in-jemen-dan-de-hongerdood-in-oost-afrika.html

Comments

comments

DELEN