1. Democratie stelt de incompetente in staat om te regeren

Het voorbeeld van Trump is het meest treffende voorbeeld dat een incompetent persoon heerser kan worden via de democratie. Zolang een persoon genoeg populariteit kan winnen door campagnes en slogans wordt hij president, ongeacht de intelligentie en capaciteit van de persoon. Als het volk vindt dat hij moet regeren dan zal hij regeren.

Dit laat zien dat democratie gevaarlijk is omdat het gevaarlijke mensen aan de macht kan helpen zolang genoeg mensen achter hem staan.

  1. Het stemmen op de minste van de twee kwaden is een vernedering

Veel moslims werden opgeroepen om te stemmen op Clinton, omdat ze de minste van twee kwaden zou zijn. Hoewel Trump openlijk uit kwam voor zijn haat jegens moslims, is Clinton met haar agressieve plannen voor het buitenland niet beter dan hij. De stijlen kunnen verschillen, maar het resultaat is hetzelfde. Hetzelfde kan gezegd worden over Obama die ondanks zijn charismatische uitstraling voor veel dood en verderf heeft gezorgd in de moslimlanden wegens een agressief buitenlands beleid.

Het stemmen onder het voorwendsel van de minste van de twee kwaden is dus een vernedering, het is een wanhopige poging waarin men nog hoopt op enige genade van de heerser die zij kiezen.

  1. Obama, Clinton of Trump, uiteindelijk maakt het allemaal niet veel uit

Toen Obama verkozen werd hadden velen de verwachting dat hij het veel beter zou gaan doen dan zijn voorganger Bush die de War on Terror heeft gestart waardoor vele onschuldige moslims de dood hebben gevonden. Bij een vergelijking tussen de twee zien we het volgende:

Landen gebombardeerd door Bush: Afghanisten, Irak, Pakistan en Somalië

Landen gebombardeerd door Obama: Irak, Pakistan, Somalië, Jemen, Libië en Syrië

Hoe charismatisch iemand dus ook is, een beleid is een beleid en achter de presidenten staan machthebbers en kapitalisten die ook een groot deel voor het zeggen hebben. Laat je dus niet misleiden door een gezicht of door een stijl, maar kijk door deze zaken heen.

  1. Werk en wees trots op het Islamitische alternatief

Wanneer de moslim wil stemmen of werken voor een ware veilige en juiste oplossing, laat hem dan werken voor de terugkeer van de Islamitische systemen in de moslimlanden. Een systeem welke ooit was opgericht door de Profeet (saw) zelf en 1400 jaar heeft bestaan totdat deze ten val is gebracht in 1924.

In een dergelijke staat hoeven we niet te kiezen tussen het minste van twee kwaden, tussen twee personen die allebei feitelijk slechte keuzes zijn, maar kunnen we kiezen voor een Khalief die zal heersen met de Koraan en Soenna en de wereld zal verlichten met de leiding van Islam.

Een stem waar je werkelijk volledig achter kunt staan.

 

Comments

comments

DELEN