De staatshoofden van 47 moslimlanden hebben tijdens een conferentie van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS)  ‘Israël’ opgeroepen om de bezetting van Palestijns grondgebied te beëindigen. Hierbij werden uiteraard de koloniale grenzen van 1967 als uitgangspunt genomen en niet de gehele zionistische bezetting van Palestina. Tijdens deze conferentie riep de president van gastland Indonesië tevens op tot de oprichting van een Palestijnse Staat, gebaseerd op een tweestatenoplossing. Er werd echter ook aangegeven dat het OIS zal blijven instaan voor de bescherming van Jeruzalem, o.a. met financiële middelen, ondanks haar gehele annexatie door het ‘Israëlische’ regime.

Zoals al decennia het geval onder de huidige leiders in de moslimlanden, kenmerkte dit duur schouwspel zich dus vooral door inconsequentie en verraad voor wat betreft het merendeel van de aanwezige staatshoofden. De bevrijding van Palestina is immers een islamitische plicht en vereist de uitvoering van een onafhankelijk politiek beleid. De huidige leiders zijn onderhand al lang ontmaskerd in hun samenwerking met het Westen en tonen allerminst de wil om werkelijk op te komen voor de moslims in Palestina. Of zoals voormalig ‘Israëlisch’ premier David Ben Gurion zei: “De Arabische regimes vormen de eerste defensielijn voor Israël”. Deze bijeenkomst in het kader van een tweestatenoplossing en het boycotten van producten uit de bezette gebieden, is derhalve een zoveelste schijnvertoning die geen enkele geloofwaardigheid kent.

Moge Allah (swt) de wederoprichting van de Khilafah bespoedigen en het gezegende Palestina bevrijden onder haar rechtvaardig leiderschap.

Link naar het artikel: http://www.demorgen.be/buitenland/moslimlanden-roepen-israel-op-palestijnse-bezetting-te-beeindigen-b9afd750/

 

Comments

comments

DELEN