In een onlangs gepubliceerde video liet sjeich Mohammed Abbadi, leider van de Marokkaanse Al Adl Wal Ihssane, weten dat het vestigen van de Khilafah een Islamitische verplichting is. Al Adl Wal Ihssane is een buitenparlementaire beweging in Marokko en is verboden vanwege haar Islamitische standpunten omtrent politiek, desondanks wordt de beweging getolereerd.

In de video laat de sjeich weten dat er geen meningsverschil bestaat tussen de tussen de wetscholen van Islam over deze kwestie. Vervolgens richt hij zich expliciet op de consensus die de metgezellen van Mohammed (saw) hadden omtrent het vestigen van de Khilafah en het kiezen van een Khalifah als leider van de Oemma. ‘Omar (ra) had vlak voor zijn overlijden zes kandidaten gekozen voor het leiderschap over de Oemma en gaf aan dat er binnen drie dagen een leider gekozen moest worden van onder de zes kandidaten, die tevens senioren waren van onder de metgezellen van de Profeet (saw). De Sahaba hebben stilzwijgend toegestemd met deze verplichting en dit duidt op een consensus over het feit dat het kiezen van een Khalifah binnen drie dagen verplicht is. De sjeich stelt vervolgens dat wij vandaag de dag ver over de drie dagen heen zijn.

De roep om Khilafah wordt met de dag groter. Moslims over de hele wereld zien in dat het secularisme heeft gefaald in de Moslimlanden. Het besef dat onze levens enkel correct geordend kunnen door de implementatie van de Khilafah is sterker dan ooit te voren. De Sjari’a kan immers enkel door de Khilafah geïmplementeerd worden.

Moge Allah (swt) ons spoedig zegenen met de terugkeer van al-Khilafah, opdat we weer kunnen leven onder heerschappij van de Goddelijke Wetten van Islam.

Klik hier om de video te bekijken. (Arabisch)

 

 

Comments

comments

DELEN