Als een streetdance-optreden in De Balie begint, verlaten leerlingen van islamitische school As-Siddieq de zaal. Mag niet van het geloof. Is dit gek of juist de ultieme integratie?

De grote zaal van debatcentrum De Balie zat vol, de kinderen hadden er zin in. Dit was weer eens iets anders dat een ochtendje taal en rekenen. Op het podium stonden acht basisschoolleerlingen klaar voor de debatbattle van Discussiëren kun je leren. De negende leerling, van islamitische school As-Siddieq, ontbrak nog.

Het voorprogramma begon, streetdancers vertoonden hun kunsten onder luid gejuich van honderden basisschoolleerlingen. Het dak ging eraf. Pas toen de dansers van het podium waren en de muziek verstomde, kwam de klas van As-Siddieq binnen.

Waarom waren ze zo laat, vroeg de presentatrice aan de leerlinge van de islamitische school. Ze mogen van hun geloof niet naar dans kijken en muziek luisteren, antwoordde ze.

Tolerant
Tijdens het debat discussieerden tien- en elf­jarigen over stellingen die te maken hebben met de multiculturele samenleving: of het belangrijk is dat kinderen zich verdiepen in ­elkaars achtergrond, of docenten vaker moeilijke onderwerpen moeten bespreken in de klas.

Lees hier verder: http://www.parool.nl/4487326/

Comments

comments

DELEN