Volgens lokale bronnen is er vandaag in Idlib een luchtaanval uitgevoerd op een kleuterschool in het dorpje Teftenaz. Er zijn minstens 20 mensen gewond geraakt waarvan de meeste kinderen zijn.

Elders in Idlib zijn er vandaag nog eens vier mensen omgekomen tijdens een aanval door Syrische gevechtsvliegtuigen op een residentieel gebied. Er wordt gevreesd dat het dodental nog zal stijgen.

Net zoals Oost-Ghouta, wordt Idlib zwaar onder vuur genomen door het regime. Volgens De Witte Helmen waren er gisteren 10 dodelijke slachtoffers en 16 gewonden.

Het leger deelt Oost-Ghouta in drie

“Zaterdag heeft het Syrisch leger Mesraba, de grootste stad in Oost-Ghouta, heroverd.’” Dat zegt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Daarmee is Oost-Ghouta in drie delen verdeeld: Douma en haar omgeving, Harasta in het westen en een groep dorpen verder in het zuiden.

Dit is te danken aan de bombardementen en het grondoffensief die nu al meer dan drie weken aan de gang is. Volgens recente cijfers hebben de acties van het leger het leven gekost van 1.002 mensen, waarvan 215 kinderen en 145 vrouwen.

Comments

comments

DELEN