‪#‎Vlees‬ van de rituele slacht mag niet meer in de gewone verkoop terechtkomen. Consumenten die hun vlees in een reguliere winkel kopen, moeten ervan kunnen uitgaan dat de dieren onder verdoving zijn geslacht, schrijft ‪#‎staatssecretaris‬ Van Dam in een brief aan de Tweede Kamer.

Van Dam wil ook andere aanscherpingen van de afspraken. Zo wil hij dat vlees van rituele slagers alleen aan religieuze gemeenschappen in Nederland wordt verkocht, dat van tevoren wordt vastgelegd hoe groot de behoefte is en dat het niet naar het buitenland verdwijnt.

Verder moet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‪#‎NVWA‬) permanent toezicht gaan houden op het onverdoofd slachten. De controleurs moeten er onder meer op letten of de dieren snel genoeg het bewustzijn verliezen.

In 2011 nam de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren aan. Daarin staat dat ritueel slachten verboden moet worden, omdat de dieren onverdoofd worden gedood en daarbij onnodig lijden. De wet sneuvelde in de Eerste Kamer, waar een meerderheid vond dat een verbod in strijd was met de vrijheid van godsdienst.

Partijleider ‪#‎Thieme‬ van de Partij voor de Dieren blijft wel hardnekkig volhouden: ” Ik kom binnenkort met een nieuw wetsvoorstel dat een einde maakt aan het onverdoofd slachten.”
Varkens worden vergast met kooldioxide; mannetjeskuikens worden levend geplet vlak na de geboorte; bij zalmen worden de kieuwen weggesneden en worden levend verdronken en zo kan de lijst nog wel even doorgaan. Het geciviliseerde westen heeft tal van marteltechnieken die ervoor zorgen dat de maaltijd in de schappen van de supermarkten verschijnt. Maar ritueel slachten is barbaars.

Een mooi filmpje om aan te tonen hoe perfect de manier van slachten in werkelijkheid is, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan uiteraard, vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=CeNJHw4MoT4

Link naar het artikel: http://nos.nl/artikel/2087453-kabinet-stelt-strengere-regels-voor-ritueel-slachten.html

Comments

comments

DELEN