De gemeente Jeruzalem heeft zondag vergunningen afgegeven voor Israël om meer dan 560 nieuwe woningen in drie nederzettingen in het oosten van de stad te bouwen.

Meir Turgeman, hoofd van de commissie Planning en Bouw van de gemeente, verklaarde op de Israëlische radio dat met het afgeven van de vergunningen werd gewacht tot het vertrek van Barack Obama.

De Amerikaanse oud-president, die vrijdag plaats maakte voor Donald Trump, had vaak kritiek op het Israëlische nederzettingenbeleid. Trump heeft altijd gezegd dat hij een pro-Israël-koers wil varen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verklaarde zondagochtend dat hij later op de dag een belafspraak met Trump heeft. Ze gaan onder andere praten over de situatie met Palestina en Iran.

Netanyahu had in december de bouwplannen van de agenda gehaald. Vermoedelijk wilde hij toen de relatie met de VS niet op het spel zetten.

De Palestijnen willen Oost-Jeruzalem als hoofdstad van hun toekomstige staat.

Lees hier verder: http://www.nu.nl/midden-oostenconflict/4408278/israelisch-plan-bouwvergunningen-oost-jeruzalem-goedgekeurd.html

Comments

comments

DELEN