Terwijl het aantal islamitische basisscholen in Nederland in rap tempo is toegenomen, is er nauwelijks een islamitische middelbare school te vinden in het land.

Alleen in Rotterdam is het Avicenna College (voorheen Ibn Ghaldoun) in bedrijf.

De afgelopen jaren zijn zo’n dertig aanvragen ingediend om een middelbare school te stichten, slechts twee werden gehonoreerd. Koepelorganisatie ISBO vindt dat islamitische schoolbesturen geen eerlijke kans krijgen.

In Den Haag zijn acht aanvragen geweest; allemaal afgekeurd. In Amsterdam waren het er zeven; eentje kreeg groen licht, maar heeft nog steeds geen gebouw toegewezen gekregen van de gemeente. Islamitische schoolbesturen probeerden in Utrecht acht keer voet aan de grond te krijgen; alleen een school met een gemengde grondslag, waaronder islamitisch, had succes.

In Rotterdam werden eveneens acht aanvragen ingediend. Allen werden ze afgewezen.

Hoe zit het met die zogenaamde vrijheid van onderwijs die het seculiere Nederland pretendeert? Geldt deze niet voor moslims die graag een islamitische opvoeding zouden willen verkrijgen via het middelbare onderwijs?

Dat er in Nederland een dubbele standaard wordt gehanteerd tegenover de moslims is al lang bekend. De oppervlakkige, seculiere kijk op het leven bewijst temeer garant te staan voor onderdrukking en uitsluiting van moslims in het Westen. Keer op keer wordt dit duidelijk.

Moge Allah swt de moslims bijstaan en hen beschermen tegen het kwaad.
Link naar het artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4257531/2016/03/05/Islamitische-scholen-komen-niet-van-de-grond.dhtml

Comments

comments

DELEN