Nadat we aan onze verplichtingen zoals werk en studie hebben voldaan, houden we vrije tijd over. Deze tijd vullen we op met dingen die we graag doen, oftewel met hobby’s. Dan hebben we het vaak over sporten, films kijken en wandelen.

Het komt regelmatig voor dat we in deze vrije tijd ook bezig zijn met Islam. Dus als we wat tijd overhouden doen we graag wat kennis op over Islam of proberen we te werken aan onze band met Allah (swt), wat zeker goed is om te doen. Echter dienen we onszelf de vraag te stellen of Islam niet meer dan enkel een hobby is die we in onze vrije tijd praktiseren.

Het praktiseren van Islam zou juist als de belangrijkste verplichting gezien moeten worden waar we continu mee bezig moeten zijn. Dit moet niet enkel gedaan worden als we wat vrije tijd hebben maar hier zou juist tijd voor gemaakt moeten worden. Net zoals dat we elke dag uren vrij maken voor werk en studie dienen we dit voor Islam ook te doen. Net zoals dat we de wekker vroeg in de ochtend zetten om naar werk te gaan en zo ons slaap opofferen dienen we dit en veel meer dan dit op te offeren voor Islam. Hierbij kunnen we mooie voorbeelden halen uit de leven van de profeet (saw) en de sahaba (ra) die letterlijk alles hebben opgeofferd omwille van Islam.

Deze opofferingen zijn overigens niet gedaan zodat wij Islam vervolgens als hobby kunnen ervaren.

Comments

comments

DELEN