De overheid van Indonesië heeft Hizb ut Tahrir officieel verboden verklaard.

Deze politieke partij, die als doelstelling heeft het hervatten van de Islamitische levenswijze in de Moslimlanden middels de hervestiging van de Khilafah staat. Dit doet zij op een vreedzame wijze. Toch vormt volgens de Indonesische regering de partij een bedreiging voor de nationale eenheid in Indonesië.

Volgens Freddy Haris van het ministerie van justitie keert Hizb ut Tahrir zich tegen Pancasila, zo zegt hij tegen persbureau Associated Press. Pancasila is de filosofische grondslag van de Indonesische staat, en bevat vijf kernwaarden voor de Indonesische samenleving. Daarom vaardigde de regering een decreet uit waarin staat dat zij bevoegd is groeperingen op te doeken die in strijd zijn met de seculiere, pluralistische beginselen van het land. Dit kan zelfs zonder tussenkomst van de rechter.

Hizb ut Tahrir zal zich niet stilhouden, waarschuwde woordvoerder Ismail Yusanto. Zijn organisatie wil het besluit van de Indonesische regering juridisch aanvechten. Duizenden mensen steunden Hizb ut Tahrir in een protestactie tegen de regering. Woordvoerder van de Nationale Politie Setyo Wasisto liet weten dat die actie geen enkele zin heeft. “Hizb ut Tahrir is nu een illegale organisatie en wordt niet erkend. Wanneer ze demonstreren, drijven wij ze gewoon uiteen.”

Het hoofdkantoor is nu gesloten en de Facebookpagina werkt niet meer.

Mensenrechtenorganisaties zijn boos over het besluit van de Indonesische regering. “Het is heel, heel zorgwekkend, ook omdat op deelname aan een verboden organisatie een maximumstraf staat van levenslang”, zegt Indonesië-onderzoeker Harsono. “De autoriteiten kunnen dit decreet in de toekomst ook gebruiken om andere groepen de mond te snoeren, zoals religieuze minderheden, linkse organisaties of Papoea-groeperingen.”

Om een of andere reden denkt President Joko de Indonesische overheid de roep om de waarheid tegen de valsheid te onderdrukken of stoppen door Hizb ut Tahrir te verbieden. De Indonesische overheid houdt er echter geen rekening mee dat in andere Moslimlanden de roep om verandering enorm steeg nadat andere tirannieke leiders ditzelfde deden in andere landen.
De Moslim Oemma is het namelijk spuugzat geleid te worden door de marionettenleiders van Washington. In sha Allah zal dit verbod het tegenovergestelde effect hebben en zal het volk massaal opstaan!

“Vraagt Allah om hulp en weest geduldig. De aarde behoort Allah toe; Hij laat haar beërven door wie van Zijn dienaren Hij wil en het [goede] uiteinde komt de godvrezenden toe.” (Zie vertaling van de betekenissen van de Koran 7:128)

Lees hier meer: https://www.trouw.nl/democratie/indonesie-verbiedt-radicale-islamitische-groepering~aebed313/

Comments

comments

DELEN