Meer nieuws uit ‪#‎Egypte‬ want er is het het lichaam gevonden van de vermiste Italiaanse student Giulio ‪#‎Regeni‬ (28). Alles wijst erop dat hij is vermoord. Zijn lichaam lag in een greppel langs een grote weg in een voorstad van ‪#‎Caïro‬. Het zat onder de blauwe plekken, steekwonden en wonden die door brandende sigaretten zijn ontstaan. De officier van justitie die het onderzoek doet, zegt dat hij waarschijnlijk een “langzame” dood is gestorven. Een kamergenoot heeft het lichaam geïdentificeerd.

Wie voor zijn dood verantwoordelijk is, is onbekend. “Er zijn meerdere scenario’s”, zegt NOS-correspondent Sander van Hoorn. De Egyptische regering zegt rekening te houden met terrorisme. Van Hoorn wil niet uitsluiten dat Egyptische veiligheidsdiensten er achter zaten.
Die maandag was de vijfde verjaardag van de opstand tegen de afgezette president ‪#‎Morsi‬.

Om te voorkomen dat tegenstanders van de huidige president ‪#‎Sisi‬ de straat op zouden gaan, waren de veiligheidsdiensten bijzonder actief. Misschien hebben die hem opgepakt, niet wetend dat hij een Italiaan was, zegt Van Hoorn.

Link naar het artikel: http://nos.nl/artikel/2084884-in-egypte-vermiste-italiaanse-student-dood-teruggevonden.html

Comments

comments

DELEN