We zijn allemaal op zoek naar een gelukkig leven. Zoals het hebben van een ‘happy marriage’ met kids. Een mooi huis om in te wonen , een leuke baan en een mooie auto om in te rijden. Als deze dingen zijn bereikt zijn we gelukkig in ons leven en leunen we achterover en genieten we van het leven. Want dan is dit doel namelijk bereikt.

Buiten het feit dat we nooit eeuwig ware geluk zullen proeven in dit leven vergeten we helaas dat het leven om veel meer draait dan dit. We zijn namelijk niet geschapen om na het bereiken van dit doel terug te keren naar Allah (swt). Het leven moet gezien worden als een test waarbij het doel is om de tevredenheid van Allah (swt) te bereiken.

Verder kijken we helaas nauwelijks om naar de situatie van de oemma en medemens omdat we veel met onszelf bezig zijn. We vergeten dat Allah (swt) ons verantwoordelijk zal stellen aan de leed van de oemma. En dat wij zouden moeten verantwoorden waarom we hier niets aan hebben gedaan.

Hoe zouden wij enkel kunnen focussen op het doel om een ‘gelukkig’ leven te leiden terwijl onze broeders en zusters onzeker zijn over een ‘normaal’ leven ├╝berhaupt.

Comments

comments

DELEN