Wanneer een moslim de vraag gesteld wordt of hij of zij van Allah (swt) houdt dan zal hij deze in de meeste gevallen met een ‘ja’ beantwoorden vol met overtuiging. Ook al is het zo dat deze persoon mogelijk de verplichtingen niet uitvoert of niet vast en bidt, velen zullen zeggen dat ondanks zij weinig tot niets doen dat zij toch van Allah houden met heel hun hart.

Een juist begrip omtrent deze zaak is belangrijk omdat natuurlijk een ieder de tevredenheid en liefde van Allah wil winnen. Velen mengen het begrip van liefde van God met concepten die voorkomen bij de christenen waarin door sommige gesteld wordt dat God van alle mensen houdt, wat men ook doet aan fouten.

Maar wat is nu het concept van liefde vanuit de Koraan? Hiervoor kunnen we een blik werpen op het volgende vers die het concept van liefde voor Allah en Zijn liefde voor de mens uiteenzet:

قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Zeg indien jullie van Allah houden volg mij dan, dan zal Allah van jullie houden en jullie zondes vergeven en Allah is vergevensgezind, barmhartig (Ali Imraan: 31)

Allah (swt) maakt in één zin duidelijk dat Hij daden wil zien. Het is namelijk de liefde in het hart wat uiteindelijk over gaat in daden waardoor men de liefde van Allah (swt) kan winnen.

We kunnen het voorbeeld geven van een persoon die zegt van zijn moeder te houden, maar iedere keer wanneer zijn moeder hem vraagt iets te doen, weigert hij dit te doen uit luiheid en ongehoorzaamheid of laksheid, hij gaat zelfs tegen haar bevelen in. In hoeverre kan men dan beweren over deze persoon dat hij veel van zijn moeder houdt?

Uiteindelijk wordt ware liefde niet gewonnen door enkel woorden, maar door daden van de persoon waardoor hij de liefde die in zijn hart zit laat blijken. Hetzelfde geldt dus voor Allah (swt) Hij heeft ons vele verplichtingen en verboden opgedragen en zolang wij geloven en ons vasthouden aan deze wetgeving en ons haasten om dit na te komen dan zal Allah (swt) van ons gaan houden en zal hij als kers op de taart ook onze fouten vergeven. Het concept van liefde van Allah voor de mensen is dus niet gebaseerd op het onvoorwaardelijk houden van iedereen, maar de liefde moet verdiend worden. Allah (swt) maakt dit duidelijk met het volgende vers:

قل أطيعوا الله والرسول فإن تولوا فإن الله لا يحب الكافرين

Zeg: gehoorzaam Allah en de Profeet en als jullie julliezelf afwenden, voorwaar Allah houdt niet van de ongelovigen (Ali Imraan: 32)

We leven nu in een tijd waarin deze wetgeving van Allah (swt) nergens ter wereld volledig wordt uitgevoerd waardoor vele wetten niet nagekomen worden door de moslims. We leven op dit moment in een tijd waarin de Islamitische staat Al Khilafah afwezig is die de volledige wetgeving van Allah (swt) implementeert op aarde waardoor de mensen deze wetten volledig kunnen naleven en daarmee de liefde van Allah (swt) kunnen winnen.

Laat dus degene die oprecht de liefde van Allah (swt) wil hard werken om zijn wetgeving terug op aarde te krijgen in de moslimlanden zodat hij zelf en anderen Zijn wet volledig kunnen volgen.

Comments

comments

DELEN