Op het Schouwburgplein in het Rotterdamse centrum hebben zich aan het begin van de avond honderden demonstranten verzameld, die protesteren tegen de arrestaties van actievoerders en activisten in de Rif in Marokko. Het Comité Mohsin Fikri Nederland heeft de demonstratie georganiseerd.

Aan de oproep om witte kleding aan te trekken, om het vreedzame karakter van het protest te benadrukken, is weinig gehoor gegeven. Enkele mannen zijn gekleed als gevangene. Tientallen mannen, vrouwen en kinderen zingen Rif toe. Zojuist was er een klein opstootje dat snel onder controle was. Een onbekend persoon riep volgens omstanders ‘Leve de koning’ en werd vervolgens achterna gezeten. Demonstranten maakten een menselijke ketting om de massa tegen te houden.

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP), Europarlementariër Kati Piri (PvdA) en oud-kamerlid Ahmed Marcouch spraken tijdens de bijeenkomst, die erop is gericht van afstand de arrestanten te steunen.

Onder andere de leider van de protesten in Marokko, Nasser Zafzafi, is vastgezet. Hij klaagde tijdens het vrijdaggebed in een moskee van Al Hoceima dat bepaalde imams zich tegen de protesten keerden.

Ook het spreken van bijvoorbeeld Marcouch op het Schouwburgplein kwam de organisatie op kritiek te staan, vanuit onvrede over zijn werk als Tweede Kamerlid. ,,Marcouch is een Riffijn en niemand mag hem dit recht om te spreken ontnemen”, reageerde de organisatie.

Lees hier verder: http://www.ad.nl/rotterdam/honderden-demonstranten-in-actie-tegen-arrestaties-rif~a6807936/

Comments

comments

DELEN