Op 23 maart is Hizb ut Tahrir Nederland gestart met een nieuwe campagne genaamd ‘Terug naar de glorie van Islam’. Met deze campagne, die meer dan een maand zal duren, willen onze broeders van Hizb ut Tahrir de aandacht vestigen op onze glorieuze Islamitische geschiedenis. In het kader van deze campagne zullen verschillende activiteiten plaatsvinden door heel Nederland en op het internet.

De campagne bestaat uit drie thema’s: Het thema ‘Al-Andalus: Verlichting in de Duistere Middeleeuwen’ werd afgelopen zondag (8 april) afgesloten met lezing, gehouden in Utrecht. Men sprak over de komst van het Kalifaat in Andaloesië, en de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld. Dit werd dan gekoppeld aan de problemen die wij vandaag mee te kampen hebben zoals assimilatie.

Het tweede thema luidt: ‘Ottomaanse Rijk: De vaandeldragers van Islam.’ Rond deze thema staan er eveneens twee lezingen op het programma. InsjAllah zal de eerste lezing deze zondag 15 april plaatsvinden in Amsterdam en de tweede op zaterdag 21 april in Breda.

Tenslotte zal de campagne afgesloten worden met het derde thema, ‘In de voetstappen van Mohammed (SAW)’ die het onderwerp van het jaarlijkse Khilafah Conferentie zal zijn. De Khilafah Conferentie zal doorgaan op 6 mei InsjAllah.

Voor meer informatie, volg Hizb ut Tahrir Nederland op Facebook, Twitter en YouTube.

Comments

comments

DELEN