De ‘war on terror’ is gebaseerd op een leugen, namelijk dat dit een oorlog is ter verdediging van de veiligheid van de mensheid tegen terrorisme. Het is duidelijk dat dit nooit een oorlog tegen terreur is geweest, maar een oorlog van terreur jegens de moslims. Door de jaren heen hebben de westerse propagandamachines het woord ‘terreur’ als synoniem voor ‘islam’ door de strotten geduwd van haar inwoners om de publieke opinie tegen “islamitisch terreur” in stand te houden.

In eerste instantie lijkt deze oorlogsverklaring enkel een reactie te zijn geweest op de aanslagen op het World Trade Centre in 2001. Echter, de disproportionele reactie van de Verenigde Staten bewijst het tegendeel. Afghanistan is met de grond gelijk gemaakt. Alleen al in de provincie Fallujah (Irak) zijn een miljoen doden gevallen, in Pakistan zijn er talloze drone-aanvallen geweest met extreme schade en onschuldige doden tot gevolg. Jemen is zowel fysiek als economisch aangevallen met als resultaat duizenden burgerdoden.

De vreselijke gebeurtenissen in Syrië staan nog vers op ons netvlies gebrand en dit is enkel de top van de ijsberg.

De invallen in vele moslimlanden die of in het bezit zijn van grote voorraden aan mineralen en grondstoffen of een strategische ligging hebben, is niet nieuw. Maar dit bloedvergieten van de moslims blijft doorgaan en de ontwikkeling van deze oorlog tegen islam heeft zich vertakt tot een fysieke én ideologische strijd om alle mogelijkheden tot verbroedering of bewustwording van islam als ultieme oplossing in de kiem te smoren.

De wereld heeft wreedheden tegen moslims geaccepteerd alsof het op een of andere manier geschaard kan worden onder de noemer van de oorlog tegen terrorisme. Hoe rechtvaardigt Modi de onderdrukking van Kashmir? Oorlog tegen terrorisme. Hoe rechtvaardigt China de onderdrukking van de Oeigoeren? Oorlog tegen terrorisme. Hoe rechtvaardigen verscheidene Europese landen (waaronder Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) hun verschillende wet- en regelgevingen zoals bijvoorbeeld het niqaabverbod en verscherpte toezicht op moskeeën? Simpel. Oorlog tegen terrorisme.

De Verenigde Staten hebben middels de formalisering van de zogenaamde oorlog tegen terreur de moslims wereldwijd zowel fysiek als ideologisch vogelvrij verklaard. Wij dienen ons bewust te zijn van de vele oorlogsmisdaden die het Westen heeft begaan in de moslimlanden; de zelfverklaarde moraalridder en de stichter van het zogenaamde internationaal humanitair recht.

Wij dienen ons eveneens bewust te zijn van het onrecht wat zij toestaan tegen de moslims in verscheidene landen zoals India, Myanmar, Oost-Turkestan, Palestina, Kashmir en Somalië.

Ondertussen worden er talloze rapporten gepubliceerd over het leed van de moslims. Deze rapporten manifesteren zich tot een zinloze verbale reprimande die enkel dient als blinddoek voor degenen die langzaamaan hun ogen beginnen te openen.

De angst van het Westen voor de hervestiging van de Khilafah in de moslimwereld is een angst die vele malen expliciet is uitgesproken door politici in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, China en Frankrijk. Deze voortdurende oorlog tegen terreur is dus in feite een dekmantel teneinde het behoud van de hegemonie van het Westen en heeft zich ontwikkeld tot een fenomeen, bedoeld om de moslims zowel fysiek als ideologisch te onderwerpen aan de seculiere kapitalistische ideologie.

Moslims dienen zich bewust te zijn van de ideologische strijd die draait om de harten en geesten van de mensen. Daar schuilt namelijk het werkelijke gevaar voor de moslims op korte en lange termijn.

Comments

comments

DELEN