De massale protesten in het westen laten zien dat het kapitalistische systeem faalt. Het heeft voor welvaart kunnen zorgen maar niet voor normen en waarden en menselijkheid.

Samenlevingen zijn misschien rijk maar onderhuids zijn ze ziek en zijn er ontzettend veel sociale problemen die zich opstapelen waar één van het probleem van racisme.

Het probleem van racisme is niet op te lossen door enkel aandacht voor de Black lives te genereren want het probleem is inherent aan het systeem.

Het systeem heeft het vergaren van zoveel mogelijk profijt tot maatstaf van geluk gemaakt waardoor de normen en waarden verwaarloosd worden en verdwijnen. Er is geen principe behalve het eigen profijt ook al gaat dit ten koste van het geluk van anderen.

Dit schakelde de menselijkheid in de mensen uit waardoor zij op rooftocht gingen in het buitenland en deden aan massale slavernij. En nu uit dit zich in onder andere racisme, het neerkijken op de ander en het angst hebben ervoor en vijandschap.

Het probleem is dat deze ideologie geen ware broederschap kan creëeren maar enkel een tijdelijke oppervlakkige band op basis van profijt en vijandschap naar degenen die dit in gevaar brengen.

Islam is de enige ideologie op de wereld die een systeem kent voor het oplossen van de problemen van de mens en tegelijkerheid verschillende waarden in acht neemt zoals de spirituele, menselijke, materiële en moreel.

Voor al deze zaken heeft islam regels en ordening waardoor de samenleving kan floreren. In tegenstelling tot kapitalisme dat enkel de materiële waarde kent en ordent.

Dit zijn spannende tijden en we zouden de oplossingen van islam als ideologie meer moeten bespreken

Door: Ustadh Mikaeel Hassan

Comments

comments

DELEN