Bij het aanschaffen van een product ontvangen we vaak ook een gebruiksaanwijzing. Deze gebruiksaanwijzing is een schriftelijke instructie die door de ontwerper van het product is bijgevoegd. Hij weet immers het best hoe er omgegaan moet worden met het product en wat het product eventueel kan schaden. Ook staat er vaak bij vermeldt wat er gedaan kan worden met het product en wat het doel ervan is. Dit voorkomt dat het product gebruikt wordt voor iets anders dan hetgeen waarvoor het is geproduceerd. Zelfs de meest simpele producten worden met een gebruiksaanwijzing geleverd.

Wij mensen hebben ook een ontwerper, namelijk Allah (swt). Hij is degene die ons heeft geschapen en tot leven heeft gebracht. Hij is de enige die weet wat goed voor ons is en wat ons zal schaden. Hij heeft ons namelijk gecreëerd en kent ons daarom beter dan dat wij onszelf kennen. Aangezien zelfs een simpel product met handleiding wordt geleverd, zou het niet vreemd moeten klinken dat wij als mens zijnde ook een handleiding hebben. Het is namelijk zo dat Allah (swt) ons heeft voorzien van een handleiding waarin instructies over het leven staan vermeld.

Deze handleiding (Kuran & Sunnah) verteld ons hoe we door het leven moeten gaan en wat het best voor ons is. Verder kunnen we hieruit halen wat ons doel hier op aarde is. Dit zal ervoor moeten zorgen dat we niet bezig zijn met zaken waar we op de eerste plek niet voor geschapen zijn. Daarom zouden we bij elke handeling die we verricht onszelf moeten afvragen of dit een onderdeel is van ons doel en deze handleiding goed moeten bestuderen.

Allah (swt) zegt: Dit is het boek, waaraan geen twijfel is, een leidraad voor de godvrezenden, die geloven in het verborgene, de salaat verrichten en bijdragen geven van wat Wij hun voor hun levensonderhoud gegeven hebben en die geloven in wat naar jou neergezonden is en in wat voor jouw tijd is neergezonden; van het hiernamaals zijn zij vast overtuigd. Zij volgen de leidraad van hun Heer en zij zijn het die het welgaat (Vertaling uit de Kuran Surah 2 vers 2-5).

Comments

comments

DELEN