Het zionistisch leger heeft vrijdag opnieuw echte kogels gebruikt tegen de demonstrerende Moslims bij de grens in Gaza waardoor er vier doden zijn gevallen. Tevens laten nieuwsbronnen weten dat de zionisten vrijdagnacht 60 doelwitten in Gaza hebben gebombardeerd. Na dit alles kondigde Hamas een staakt-het-vuren aan.

Net zoals het maandenlang het geval was, hebben Palestijnse Moslims de voorbije vrijdag weer geprotesteerd tegen de illegale Joodse bezetting en de zionistische onderdrukking. En weer gebruikte het zionistisch leger echte kogels, in combinatie met traangas, om de Moslims af te schrikken. De gezondheidsdiensten laten weten dat er tijdens de protesten van vrijdag vier Moslims zijn omgekomen en er 120 gewonden zijn. Dit betekent dat er in vier maanden tijd 140 doden en meer dan 16.000 gewonden zijn gevallen.

Diezelfde nacht hebben gevechtsvliegtuigen 60 doelwitten gebombardeerd, volgens de zionisten zelf waren het allemaal doelwitten van Hamas. Naar eigen zeggen zou dit een vergelding zijn gewest voor een zionistische soldaat die door een sluipschutter neergeschoten zou zijn.

Zaterdagochtend heeft Hamas na dit alles een staakt-het-vuren afgekondigd en de zionisten zouden hierop ingegaan zijn. “Dankzij internationale inspanningen en de acties van de VN hebben wij een akkoord bereikt om terug te gaan naar de toestand van rust tussen de bezetters en de Palestijnse fracties.” verklaarde de woordvoerder van Hamas zaterdag.

Hoelang het staakt-het-vuren stand zal houden is niet duidelijk.

Comments

comments

DELEN