Er komt geen ‘salafistenschool’ in Rotterdam. Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de raad

Na overleg van de gemeente Rotterdam met de betrokken organisaties en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken, heeft de eigenaar, de Duitse stichting Al Nour uiteindelijk besloten de ‘activiteiten in het pand te zullen laten stoppen’. Het pand wordt weer verkocht. De gemeente is in gesprek over de aankoop. Het gebouw kostte de stichting 1,7 miljoen euro.

Nadat bekend werd dat stichting Waqf betrokken was bij de aankoop van het pand op Rotterdam-Zuid ontstond onrust. Onder meer Leefbaar Rotterdam vreesde dat het een instituut zou worden voor ‘lieden die de democratie misbruiken om bijvoorbeeld kinderen te indoctrineren met anti-democratische ideeën.’ Naar aanleiding van deze onrust en vanwege de in het buitenland gevestigde betrokken partijen, kwamen de gesprekken op gang over de verkoop.

Betrokkenheid
Uit onderzoek bleek dat de stichting Waqf formeel geen betrokkenheid had met het pand. Hierop werd gesproken met de bij de koop betrokken organisaties, de stichting Al Nour en Sheikh Eid bin Mohammad Al Thani Charitable Association.

Deze organisaties gaven aan geen onrust te hebben willen veroorzaken in Rotterdam. Ze benadrukten liefdadigheidsorganisaties te zijn, die tegen terrorisme is. Ze wilden tot een acceptabele oplossing komen. De activiteiten in de voormalige roc-school worden gestopt en het pand wordt verkocht. De gemeente Rotterdam is nu in gesprek over de aankoop. De oude school zou passen binnen de plannen voor Zuid.

Comments

comments

DELEN