Arsenal heeft voor voormalig sterspeler Mesut Özil geen plaats meer in de selectie voor de Premier League. Dit betekend dat Özil uit de selectie is gehaald. Volgens zijn trainer heeft dit te maken met ‘redenen binnen het voetbal’.

Mesut Özil is een wereldbekende voetballer die niet alleen bekend staat om zijn balkunsten. Hij heeft zich namelijk meerdere malen op sociale media uitgesproken tegen de tirannie welke zich afspeeld in China tegen de Uyghuren. Zijn club Arsenal heeft zich gedistantieerd van deze uitspraken en heeft er geen goed woord voor over. Ze zijn van mening dat professionele voetballers en clubs zich apolitiek zouden moeten opstellen. Dus Arsenal zou het liefst willen dat Özil zoals velen hier stilzwijgend naar toekijkt.

Özil geeft aan dat zijn uitspraken niet politiek van aard zijn maar meer gaat over de tirannieke gedrag van alle bevolkingen en iedereen die hier niks op tegen doet.  Het is gebleken dat Arsenal tegenstrijdig is met haar standpunt over het zijn van apolitiek. Zij hebben namelijk na de gebeurtenissen omtrent George Floyd de Black Lives Matter beweging welke politiek van aard is op verschillende manieren gesteund. Dit bevestigd dat er op dubbele maten wordt gemeten.

Het is mooi om te zien dat een voetballer die eigenlijk alles heeft waar zijn hart naar verlangt niet zijn islamitische moraliteit heeft kwijtgeraakt. Maar zich daarentegen zelfs meer bezig houdt met de ummah dan velen van ons. En dat hij ondanks alle druk welke uitgeoefend worden op hem standvastig blijft en zijn standpunt niet veranderd. Er kan zelfs gerust gezegd worden dat hij meer voor de ummah doet dan de meeste geleerden. Terwijl dit behoort tot een belangrijke taak van de geleerden. Op dit gebied zouden wij veel moeten leren van Özil.

Comments

comments

DELEN