Naar aanleiding van de recente dreigbrieven die diverse moskeebesturen in #Nederland hebben ontvangen, ging minister #Asscher van Sociale Zaken samen met Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, vandaag in overleg met verschillende moslimorganisaties. Dat het niet alleen bij dreigen blijft uit de groeiende extreemrechtse hoek, weten we ook. Twee weken geleden werd er nog een #molotovcocktail gegooid naar een moskee in Enschede. Deze daad wordt door het OM bestempeld als een daad van terreur. Dit was tevens een aanleiding voor het gesprek van vandaag. Gezien de maand #Ramadan alweer bijna om de hoek staat en dit een significante toename betekent in het aantal moskeebezoekers, ontstond er ook een behoefte bij diverse moslimorganisaties om de veiligheid te bespreken.

Asscher peilde wat voor gevoelens er leven en stak de Moslimgemeenschap een hart onder de riem in de imam Malik moskee in Leiden. Er komen echter geen nieuwe maatregelen om moskeeën te beschermen. Dick Schoof voegde eraan toe dat hij in een brief de gemeenten zal aansporen de gebedshuizen in de gaten te houden. Volgens de coördinator terrorismebestrijding vinden er met grote regelmaat bijna dagelijks incidenten bij moskeeën plaats. Er zal ook nog een vervolggesprek komen tussen de partijen waarbij het #dreigingsniveau rond de moskeeën zal worden besproken.

De minister zei verder ook dat de dreigementen voor veel moslims een grote impact hebben gehad. Hij vindt dat ieder mens in Nederland zichzelf moet kunnen zijn en niet bang moet hoeven zijn. Jezelf zijn geldt uiteraard voor men die mee gaat met de dominante ideeën en publieke opinie. Wanneer een Moslim zich vast houdt aan de wetten en regels van Islam dan moet de Moslim zich aanpassen (lees: assimileren) en moet er worden geconformeerd naar de westerse normen en waarden. De woorden van Asscher zijn dan ook niet geheel geloofwaardig.

 

Link: http://nos.nl/artikel/2091928-nu-geen-extra-bescherming-moskeeen-wel-brief-naar-gemeenten.html

Comments

comments

DELEN