We hebben allemaal wel eens zitten gamen op onze PlayStation, PC of telefoon. Tijdens het gamen zijn we vaak gefocused om het maximale te behalen. We worden op dat moment niet afgeleid door andere zaken. Zelfs een slokje nemen van een drankje wordt uitgesteld tot het einde van het spel. Dit komt omdat het spel gelimiteerd is in tijd en wij geen tijd willen verspillen aan andere zaken omdat we bang zijn punten te verliezen.

In dit leven hebben wij ook een doel. Een doel dat ver boven alle andere doelen stijgt. Namelijk de tevredenheid van Allah (swt) bereiken en zo naar jannah toetreden. Net zoals een spel is het leven ook gelimiteerd in tijd en kent het zijn einde. Verder zijn er in het leven ook veel zaken die voor afleiding kunnen zorgen.

De focus en doelgerichtheid die we tijdens zo een gamesessie hebben zouden we juist in het leven moeten hebben. We zouden niet moeten toestaan dat we afgeleid worden door zaken die ons belemmeren in het behalen van het maximale. Zelfs zaken die toegestaan zijn kunnen hieronder vallen. Net zoals dat het nemen van een slokje uit een drankje toegestaan is. Maar deze handeling kan ervoor zorgen dat jij je doel niet zal bereiken.

“Dachten jullie dat Wij jullie zomaar (zonder enig doel) hebben geschapen en dat jullie niet tot Ons terugkeren? Verheven is Allah, de Ware Koning. Er is geen god dan Hij (die het recht heeft aanbeden te worden), Heer van de Edele Troon.” (Vertaling uit de Kuran Surah 23 vers 115 – 116)

Comments

comments

DELEN