De feiten dateren van 2016 waar tijdens een officiële plechtigheid een zuster van Algerijnse afkomst de hand weigerde te schudden van de secretaris-generaal van het departement van Isére.

De zuster in kwestie is sinds 2010 gehuwd met een Fransman.

Haar naturalisatie werd hierna onmiddellijk stopgezet omdat ‘ze niet voldoende ingeburgerd zou zijn’ volgens de overheidsdiensten.

Onze zuster ging in beroep en bracht de zaak naar de Raad van State, de hoogste administratieve jurisdictie in Frankrijk. Maar, eerder deze week, werd er geoordeeld dat ‘het gedrag van de vrouw, op een symbolische plaats en moment, op een gebrek aan assimilatie wijst en dat de regering de Franse grondwet correct heeft toegepast’.

Dit is het recentste voorval waaruit de vijandigheid jegens Islam duidelijk te waarnemen is.

Begin deze maand nog hadden extreemrechtse groeperingen in het Verenigd Koninkrijk een brief rondgestuurd waarin ze 3 april uitgeroepen hadden tot ‘Straf een Moslim Dag’.

In deze achterlijke brief werden mensen aangemoedigd om een Moslim te straffen waarbij een zelfs puntensysteem uitgewerkt was.

Deze en nog vele andere gebeurtenissen tonen de vijandigheid van het Westen tegen de Moslimgemeenschap aan. Er heerst een enorme anti-Islam campagne dat gevoed wordt door politici en de media, met het doel om onze Islamitische identiteit te breken en ons te laten assimileren.

Het is precies zoals Allah Subhana Wa Teala ons laat weten in de Heilige Koran:

‘En de Joden en de Christenen zullen u nooit welgezind zijn, tenzij gij hun godsdienst belijdt. Zeg: “Voorzeker, Allah’s leiding is de Merkelijke leiding”. En, indien gij hun wensen volgt, nadat de kennis tot u is gekomen, zult gij aan Allah Vriend noch Helper hebben.”

(Zie: Bakarah, 120)

Comments

comments

DELEN