De Franse gemeente Cannes heeft het dragen van de boerkini op de stranden van de Côte d’Azur verboden. De burgemeester David Lisnard kondigde aan dat het verboden is om te zwemmen of zelfs maar de stranden te betreden in badkleding die niet overeenkomt met de seculiere visie van het land, hetgeen het fundamentele principe is van de Franse Republiek. De burgemeester baseerde zijn beslissing op drie elementen: hygiëne, laïcisme, en terrorisme. De tekst van het besluit vermeld dat ‘een badpak dat een religieuze overtuiging toont, op een moment dat Frankrijk en gebedshuizen het doelwit zijn terreuraanslagen, kan leiden tot de verstoring van de openbare orde.” Thierry Migoule, hoofd van de gemeentelijke diensten in Cannes, verdedigde de beslissing zeggende: “We spreken niet over het verbieden van religieuze symbolen op het strand … maar de kleren in kwestie zijn gerelateerd aan loyaliteit aan terroristische bewegingen welke wij nu bestrijden.”

Dit besluit, de aangedragen redenen en verdere verklaringen maken duidelijk dat Frankrijk in oorlog is met de islam als geheel en met de praktiserende moslims, en het draait niet om het zogenaamde ‘terrorisme’. Dit daar er geen relatie is tussen terrorisme en de zwemkleding van een moslima. Eveneens draait het niet om de hygiëne, omdat de betreffende zwemkleding in overeenstemming is met de hygiënische normen, zoals veel mensen zwemmen in verschillende zwemkleding. Ook draait dit niet om de seculiere theorie, omdat de essentie van de seculiere theorie –althans zo wordt ten onrechte beweerd- de bescherming van de godsdienstvrijheid en de persoonlijke vrijheid is. Maar in werkelijkheid draait het om afkeer van het Islamitisch credo en diens wetten. Frankrijk wil de moslims zo ver krijgen om hun godsdienst op te geven en het navolgen de islamitische wet te laten. Zodoende heeft ze aangevangen met het uitvaardigen van een wet welke de Islamitische kleding voor de moslimvrouwen verbied in de openbare gelegenheden, zoals het reeds eerder dit heeft verboden en overheidsinstellingen.

Deze beslissing toont het ware gezicht van het secularisme van Frankrijk en andere Europese landen. Een extremistisch secularisme welke het begrip “tolerantie” niet kent en het bestaan van ‘de ander’ niet aanvaardt. Het is een totalitair credo welke enkel onderdrukking en misbruik kent, en slechts bestaat door geweld. We zeggen tegen Frankrijk en degenen haar aanpak volgen: Doe vandaag wat je wil, jullie tirannie en onderdrukking jegens de moslimgemeenschap zorgt enkel voor meer aanhankelijkheid aan Islam en diens wetten.

Comments

comments

DELEN