De politieke recuperatie na de aanslagen in Brussel en Zaventem krijgt steeds meer gestalte. Na enkele demoniserende commentaren van politici en opiniemakers die de moslimgemeenschap verweten van indirecte medewerking, heeft Vlaams Belang kopstuk Filip Dewinter vandaag gepleit voor de herinvoering van de doodstraf voor terroristen en zij die hen helpen. Ook stelde hij voor om de erkenning van de islam terug te trekken omdat de islam gewelddadig zou zijn en aanzet tot terreur.

Deze laatste walgelijke uitspraken duiden wederom aan dat de islam het mikpunt is van lafhartige aanvallen om het falend westers beleid in het Midden-Oosten te verdoezelen. Het racistische Vlaams Belang staat uiteraard langer gekend voor haar anti-islamagenda, maar met deze voorstellen willen ze wederom de gehele Belgische samenleving – in een zeer emotionele periode – opzetten tegen de moslims. Wat eveneens ‘opvalt’ is de stilte bij het breder politiek spectrum. De voorstellen zullen weliswaar geen gehoor vinden, maar dat zulke haatboodschappen nationaal mogen verkondigen worden lijkt de normaalste zaak van de wereld. Een beschaving onwaardig.

De moslims in België zullen helaas nog veel onrechtmatige kritiek en aanvallen moeten ondergaan van politici en media. Desalniettemin zijn dit geen redenen om de toekomst angstig in te gaan. Integendeel, de moslimgemeenschap dient juist nu de eenheid te versterken en de contacten met niet-moslims in volle vertrouwen aan te gaan. Elke moslim(a) is ambassadeur van zijn/haar religie en wanneer het noodzakelijk is, dienen misvattingen over de islam gecorrigeerd te worden. Tevens is het van groot belang om het geopolitiek conflict te duiden aan mensen zodat ze de werkelijke problemen inzien en de overheden aansprakelijk stellen voor hun misdadig buitenlands oorlogsbeleid.

Moge Allah (swt) de Oemma standvastig houden en met vertrouwen en kracht schenken.

Link naar het artikel: http://www.demorgen.be/binnenland/filip-dewinter-voer-doodstraf-opnieuw-in-en-trek-erkenning-islam-in-b656226d/

Comments

comments

DELEN