Blankenbergs politicus Tanguy Veys (Vlaams Belang) heeft een klacht voor belaging aan zijn been nadat hij de nieuwe adresgegevens van voormalig Syriëstrijder Michael ‘Younnes’ Delefortrie (27) online zette. De Facebookpost veroorzaakte heel wat ophef, onder meer bij buurtbewoners. “De bevolking heeft het recht om te weten wie naast hun deur woont”, verdedigt Veys zich.

Enkele uren na de aanslag maandag in Berlijn, zette Tanguy Veys, gemeenteraadslid in Blankenberge, een eerste bericht over Delefortrie – voormalig lid van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium die nu in Blankenberge woont – online. In zijn Facebookpost doet Veys het volledige verleden van ‘Younnes’ uit de doeken, hij neemt daarbij geen blad voor de mond en plaatst ook enkele weinig verhullende foto’s online.

“Vanuit zijn Blankenbergs appartement in de Marie-Josélaan heeft ‘Younnes’ nu zijn uitvalsbasis en het is alvast weinig geruststellend dat betrokkene duidelijk te kennen geeft, zowel in teksten als uitspraken, zijn verleden niet afgezworen te hebben. Zijn kinderen heten onder meer Osama (genoemd naar de terrorist Osama Bin Laden) en Ayman (genoemd naar zijn opvolger Ayman al-Zawahiri). Zijn vrouw zelf, Samira Bali (27), zit intussen in de gevangenis van Brugge een straf uit van 27 jaar wegens moord”, staat er te lezen.
Lees ook

Foto van de woning

“Younnes Delefortrie kwam voor de rechter in 2015, waar hij samen met de top van Sharia4Belgium uiteindelijk zelf tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel (!) werd veroordeeld op wat ‘het grootste terrorismeproces uit de Belgische geschiedenis’ werd genoemd. De openbare aanklager omschreef Younnes destijds als volgt: ‘Delefortrie was een zeer actief lid van Sharia4Belgium. Bij een huiszoeking werd ooit een vuurwapen (een geladen kalasjnikov) gevonden. Hij gaf lessen en maakte video’s die aanzetten tot haat of de jihad verheerlijken.'”

Veys vervolgt: “Tijdens zijn eigen slotwoord op het proces had Younnes zelfs het lef om zijn daden te omschrijven als ‘vrije meningsuiting en godsdienstbeleving’ en sprak hij op de koop toe over het ‘vele goeds dat Sharia4Belgium en hun leider Fouad Belkacem hadden gedaan…'”.

In het bericht staat ook – inclusief met foto van de woning – het adres te lezen waar Michael Delefortrie sinds enkele maanden verblijft in Blankenberge.

Geen schrik

“De bevolking heeft het recht om te weten wie naast hun deur woont”, verdedigt Veys zich. Sterker nog: hij stelt onomwonden dat “mensen zoals Younnes” in tijden van terreur thuishoren achter de tralies.

Op zijn Facebookpost kwamen heel wat haatdragende reacties van buurtbewoners die niet wisten dat een voormalig Syriëstrijder bij hen in de buurt woont. “Of ik schrik heb voor eventuele negatieve commentaren of tegenacties? Helemaal niet”, besluit Veys. Begin volgend jaar wordt hij verwacht op het politiekantoor om zijn uithaal naar Delefortrie te verantwoorden.

Lees hier verder: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3037513/2016/12/22/Ex-Syriestrijder-Younnes-Delefortrie-dient-klacht-in-tegen-gemeenteraadslid-na-ophefmakende-Facebookpost.dhtml

Comments

comments

DELEN