EU straft drie Libiërs die dwarsliggen bij vorming regering. De Europese Unie heeft sancties afgekondigd tegen drie hooggeplaatste Libiërs die de vorming van een regering van nationale eenheid dwarsbomen. Ze mogen niet naar de EU reizen en hun tegoeden in Europese landen worden bevroren.

 

De VN en de EU willen premier Fayez Serraj als regeringshoofd hebben in een regering van nationale eenheid. De drie zouden zich hebben verzet tegen deze plannen en riskeren nu sancties van de Europese Unie.

 

Een sterk staaltje van Westers machtspolitiek en een duidelijk voorbeeld dat Europeese belangen boven de belangen van de Libische bevolking wordt gesteld. Het land is rijk aan grondstoffen en de landen staan elkaar te verdringen om een graantje mee te pikken, ten koste van de lokale bevolking.

Met de opstanden tegen Kaddafi heeft de Libische bevolking al laten zien beu te zijn van de Westerse bemoeienis.  Uiterraad willen de Libiers een stabiele leefomgeving, maar wel één die past bij hun ideolgie (Aqiedah).

 

De enige eenheid die garant staat voor succes is de eenheid van Islam en enkel de oprichting van de Islamitische staat Al Khilafa kan een einde brengen aan deze lange worsteling.

Comments

comments

DELEN