In Ankara vond vandaag een top plaats van de drie ‘garantielanden’ die de situatie in Syrië in handen namen.

Eerst gingen de leiders de situatie achter gesloten deuren op tafel leggen en eens ze klaar waren verschenen ze voor de camera’s. Erdogan nam het woord, hij stelde dat Turkije de achtste observatiepunt in Idlib in werking gesteld is. Hij beweerde dat Turkije, samen met Rusland, een ziekenhuis zal bouwen in Tel Abyad om de gewonden die uit Ghouta komen te verzorgen. Verder repte hij geen woord over de Russische bombardementen die aan de gang zijn in Oost-Ghouta of Idlib!

Volgens Putin zal het Syrische volk zelf haar toekomst bepalen, maar dan volgens de richtlijnen van het grondwetstelsel dat afkomstig is van de Verenigde Naties. “Dankzij de samenwerking tussen Rusland, Turkije en Iran is het geweld significant gedaald. De vluchtelingen keren terug naar hun woonplaats. En er is sprake van dat er sociale en economische initiatieven die plaatsvinden.” Aldus Putin.

Terwijl Putin zijn verhaaltje aan het vertellen was, werd er een luchtaanval uitgevoerd boven Idlib door de Russen. In deze luchtaanval vielen er twee doden en zeven gewonden.

Amerikaanse troepen in Syrië

Vorige week kondigde Trump aan dat de Amerikaanse troepen zich zou terugtrekken uit Syrië: “Het wordt tijd om naar huis terug te keren. We moeten onze mensen terughalen naar ons eigen land, waar ze horen te zijn.’’

Maar in tegenstelling tot de woorden van de president, zei Joseph Vital, hoofd van het Amerikaanse centraal commando, gisteren dat de troepen nog steeds ter plaatse zullen blijven.

Comments

comments

DELEN