Na afloop van het vrijdaggebed gaf president #Erdoğan een verklaring af. Hierin sprak hij zich uit tegen Kılıçdaroğlu, de leider van de oppositiepartij CHP. ‘Moge Allah (swt) de Turkse politiek en de Turkse democratie beschermen van dergelijke individuen’, aldus Erdoğan.

De realiteit van de #democratie is dat mensen op basis van hun eigen inzichten het leven gaan ordenen, zonder dat enige religieuze doctrines in acht worden genomen. Zo zullen zij zich buigen over diverse maatschappelijke kwesties en problemen om op zoek te gaan naar een oplossing op basis van hun verstand en hetgeen implementeren wat hen het beste lijkt.

Daarentegen, stelt Islam dat oplossingen voor problemen gezocht dienen te worden in de Islamitische wetgeving. Zo zei de #Profeet (saw), zoals overgeleverd door Buchaarie en Muslim:

‘من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد’

‘Indien iemand een daad verricht die niet gebaseerd is op onze religie, dit zal worden verworpen.’

Wij dienen ons niet te laten beinvloeden door loze uitspraken met een Islamitisch jasje, maar dienen juist de kern van een kwestie goed te begrijpen en het te analyseren vanuit een #Islamitisch oogpunt. Het werkelijke succes bereikt men door het volgen van de voetstappen van de Profeet (saw) en niet van zijn eigen begeerten of inzichten.

Bron: Yeni Şafak

Comments

comments

DELEN