In Oost-Ghouta waren de bombardementen even gestopt vrijdagnacht, dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Het Internationaal comité van het Rode Kruis had deze onderbreking gebruikt om de dertien overgebleven vrachtwagens met voedsel de grens van Oost-Ghouta over te laten steken om naar Douma te gaan.

Maar kort nadat de vrachtwagens in het belegerde gebied raakten, werd er opnieuw begonnen aan bombardementen. Volgens recente cijfers is het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen tot minstens 931!

In de Westelijke Jordaanoever, in Palestina, is er een jongeman met een mentale beperking door de zionistische soldaten doodgeschoten tijdens het deelnemen aan een protest. Volgens Palestijnse autoriteiten bezweek hij aan de kogelwonden kort nadat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Volgens de Verenigde Naties riskeren maar liefst twee miljoen kinderen te bezwijken aan hongersnood in Congo. Er wordt opgeroepen om de humanitaire hulp op te voeren om de schrijnende situatie in het land te verhelpen.

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Prins Zeid bin Ra’ad, heeft opgeroepen om al de gruweldaden terecht te stellen in het Internationaal Strafhof. Ook eist hij aan Myammar om de inspecteurs toe te laten in het gebied. Sinds augustus zijn bijna 700.000 Roghingya Moslims het land ontvlucht en er wordt geschat dat er in augustus alleen 6.700 Moslims op een gruwelijke manier omgekomen zijn door de slachtpartijen van het leger en extremistische Boeddhisten.

Hoe moet het verder?

Na het lezen van de schrijnde situatie waarin onze Oemma zich bevindt, moeten wij ons afvragen hoe we dit kunnen oplossen, waarmee onze ‘leiders’ zich bezighouden.

De Turkse President Erdogan heeft tijdens zijn ’Wereldvrouwendag’ programma een toespraak gegeven. Hij zei: “Men kan de 14 eeuw oude Oordelen van de Islam niet toepassen in deze tijd toepassen… De Oordelen van de Islam dienen bijgewerkt te worden.”

Het is tevens opmerkelijk dat we deze (absoluut onjuiste) stelling te horen krijgen nadat de Saudische Kroonprins Erdogan ervan beschuldigde met het herstellen van het Kalifaat.

We kunnen zien dat er in de twee laatste alinea’s meerderde dingen niet kloppen maar zo zien we nog maar eens wat voor leiders er in de Moslimlanden aan de macht zijn. Er sterven dagelijks honderden Moslims maar onze leiders lijken in een race te zijn om hun loyaliteit te uiten aan de kafiroen. Soms is dit open en duidelijk te zien, maar andere keren zijn ze heel bedreven om dit te verbergen van het volk.

Moge Allah de Oemma spoedig zegenen met eervolle Kaliefen die de Moslims kunnen redden uit deze navrante situatie…

Comments

comments

DELEN