Vorige week zijn in de VS drie #moslimjongeren met #Soedanese roots op brutale wijze doodgeschoten. De politie van Indiana, de stad waar de moorden plaatsvonden, hebben ondertussen meegedeeld dat het zeker niet ging om een afrekening tussen bendes. De vader van één van de overleden jongens verzekerde reeds in een interview dat geen van de drie jongens actief waren in het criminele milieu. De jongens in kwestie (Mohamed Taha Omar 23 jaar, Adam Mekki 20 jaar en Muhannad Tairab 17 jaar) stonden in het middelbaar onderwijs bekend als voorbeeldige leerlingen met een passie voor sport en voetbal in het bijzonder, zo getuigde een ex-medeleerling.

Haatsentimenten zijn zodoende niet uit te sluiten als motieven van de dader(s), die momenteel voortvluchtig zijn. Bewijzen hiervoor zijn er vooralsnog niet, maar gegeven de statistieken betreffende haatmisdrijven (geweld, vandalisme, discriminatie, beledigingen, etc.) beledigingen) ten aanzien van Afro-Amerikanen en moslims en de toenemende islamofobie, is de kans hierop reëel. Het buitenlands anti-islambeleid en het institutioneel racisme zijn hoe dan ontegensprekelijk de oorzaken voor de verharde polarisering en verzuring in de Amerikaanse samenleving.

De perceptie dat de Amerikaanse maatschappij meer ‘rechten’ garandeert aan moslims dan in Europa, is dan ook een illusie. Verschillende rapporten (eerder geplaatst door Oemma Nieuws) bewijzen een sterke toename in haatdaden jegens moslims, met de tragische dood van het net gehuwde koppel in Chapel Hill vorig jaar dat nog pijnlijk op het netvlies staat gebrand. De VS gaat echter onverminderd door met haar buitenlands oorlogsbeleid in moslimlanden en blijft zodoende de binnenlandse moslimhaat voeden. Kan dit dan gepaard gaan met een zogenaamd tolerant multicultureel beleid?

Moge Allah (swt) de moslims beschermen en barmhartig zijn over de drie overleden jongens.

Link naar het artikel: http://5pillarsuk.com/2016/02/28/three-american-muslims-killed-in-execution-style-murders/

Comments

comments

DELEN