In het leven zijn we dagelijks bezig om onze doelen te bereiken. We beseffen goed dat we in actie moeten komen om deze doelen te bereiken en dit niet zonder inspanning kan. Uiteraard zijn we ook op de hoogte van het feit dat niks tot stand kan komen zonder de wil van Allah (swt). Daarom doen we naast het verrichten van handelingen en inspanning ook dua. Zodat deze inspanningen met de wil van Allah (swt) ons doel zal laten bereiken.

Zo gaan we bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar een geschikte baan nauwkeurig en secuur te werk opdat we een strakke CV en een gelikte motivatiebrief kunnen aantonen. En bereiden we ons goed voor op het sollicitatiegesprek door te oefenen en representatief gekleed te zijn. Naast al deze handelingen vragen we Allah (swt) constant om hulp en leiding.

Als het aankomt op onze broeders en zusters die zich in nood verkeren en vechten voor hun leven, komen we zelden verder dan enkel het doen van dua. En nemen we genoegen met het doneren van een geldbedrag, ondanks dat we weten dat dit niet het gewenste resultaat zal opleveren. Als moslims dienen wij ons in te zetten voor Islam en moeten wij ons verantwoordelijk voelen voor hetgeen dat gebeurd met de moslims. Net zoals dat wij tijd en inspanning investeren in andere doelen dienen wij dit minimaal ook te doen voor Allah (swt) en de moslimgemeenschap. De profeet (saw) heeft gezegd:

“De gelovigen zijn in hun onderlinge genade, liefde en vriendelijkheid als één lichaam. Wanneer een deel van het lichaam (aan ziekte) lijdt, dan is het hele lichaam betrokken in de vorm van slapeloosheid en koorts.” (Bukharie & Muslim)

Comments

comments

DELEN